خواص آمله,فواید آمله,آمله درمانی,خاصیت آمله,خواص آمله درمانی,خواص آمله برای پوست,خواص آمله برای مو,خواص آمله برای جوانی,خواص آمله برای بارداری,خواص خوردن آمله,فواید آمله خام,فواید آمله پخته
به گزارش بی اس ام اس : آمله گیاهی است درختچه ای با برگ های ریز و انبوه و گل های خاکستری و میوه کروی؛ در زبان فارسی به این گیاه آمله و در طب سنتی به آن «آملج»، (املج) می گویند.میوه این گیاه طعمی تلخ و گس دارد و پوست نازک آن مشابه آلوچه و به اندازه گردو است.برای از بین بردن مزه تلخ و گس آن آمله را سه روز در شیر گاو خیس می کنند و سپس می شویند و خشک می کنند که در این صورت به آن (آمله پرورده) یا «شیر آمله» می گویند. این گیاه غنی از ویتامین C است.
● خواص
گیاه آمله طبیعت سرد و خشک دارد.
قابض است.
برای تقویت مو مفید است.
از بین برنده رطوبت معده است.
از دانه آن برای رفع آسم و برونشیت و اختلالات صفراوی استفاده می کنند.
شیخ الرئیس ابوعلی سینا معتقد است که آمله برای تقویت قلب مفید است.
این گیاه برای بیماران مبتلا به ناراحتی های طحال مضر است و اگر این بیماران به اشتباه از این گیاه استفاده کردند بهتر است کمی عسل و سنبل الطیب میل کنند.
این گیاه برای رفع فراموشی مفید است.
در روایات مختلفی از امامان معصوم(ع) درباره خواص آمله چنین آمده است: نافع رطوبت بدن، سنگ مثانه، بواسیر، باد و درد معده است.در طب از میوه پوست کنده و بی دانه، ریشه و پوست این گیاه استفاده می شود که به صورت پودر، خیسانده، دم کرده کاربرد دارد.
آمله نافع سودا، عطش، آب زیاد دهان، خونریزی بواسیر و بینی، رطوبت معده، ضعف قلب، چشم، معده و اعصاب، ریزش مو، نفخ، کمی اشتها، تب، آسم، سیاتیک، روماتیسم، سکته و سوزاک است.
این گیاه دارای پروتئین، چربی، موادمعدنی، ویتامین ث، اسید تانیک، اسید گالیک، تانن، گلوکز، سودا و صمغ است.
منبع:روزنامه خراسان