لوبیا سبز
خواص لوبیا سبز ،خواص لوبیا سبز در لاغری،خواص لوبیا سبز همشهری،خواص لوبیا سبز برای کودکان،خواص لوبیا سبز خام،خواص لوبیا سبز چیست،خواص لوبیا سبز برای زنان باردار،خواص لوبیا سبز برای رحم،خواص لوبیا سبز چشم بلبلی،خواص لوبیا سبز ابپز،فواید لوبیا سبز در لاغری،خواص لوبیا سبز برای لاغری،فواید لوبیا سبز برای کودکان،خواص لوبیا سبز برای کودک
لوبیا سبز با (نام علمی: Phaseolus vulgaris)گیاهی است از خانواده باقلائیان، که بسیار کم کالری بوده و فاقد چربی اشباع میباشد. لوبیا سبز منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها است. لوبیاسبز در مقایسه با لوبیا خشک کالری بسیار کمی دارد به طوری که در ۱۰۰ گرم آن تنها ۳۰ کالری انرژی نهفتهاست، در حالی که ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز و سفید خشک ۳۴۰ کالری و لوبیا چشم بلبلی ۱۳۰ کالری انرژی دارد. قابل توجه است که لوبیاسبز و انواع دیگر لوبیا از دسته حبوبات بوده و جزو سبزیجات قرار نمیگیرند زیرا که سبزیجات به گیاهان یک ساله گفته میشود.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد لوبیاسبز صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.
تاریخچه لوبیا سبز
شواهد نشان میدهد که لوبیاسبز در حدود 7000 سال پیش در کشور پرو به کشت میشده اما امروزه در سراسر جهان تولید می شود. کشت کنندگان لوبیای سبز تا سال 2012 اندونزی، هند و چین بودند. اما امروزه لوبیا سبز در مقادیر زیادی در ایالات متحده نیز تولید می شود. در حالی که لوبیا و غلاف از لوبیای سبز بخش خوراکی این گیاه هستند، آنها تنها بخش گیاه لوبیا سبز نیستند. برگ های سبز لوبیا سبز یا بنفش می باشند و گل های لوبیا سبز سفید، صورتی یا بنفش و اغلب توسط حشرات گرده افشانده می شوند. در سال 1894، کلوین کیینی، گیاه شناس، موفق به برداشتن برخی از گونه های سبز لوبیا شد که از طریق پرورش انتخابی بدست آمده بود، و از این رو به او نام مستعار “پدر لوب رامبل” را دادند. امروزه بیش از 130 نوع لوبیای سبز وجود دارد که به دو دسته تقسیم می شوند: بوش و قطبی
خواص لوبیا سبز برای استخوان
لوبیاسبز به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوان هایی قوی بسیار مهم است. ویتامین K1، پروتئین استئوکلسین(پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال می سازد. این پروتئین مولکول های کلسیم را در استخوان نگه می دارد بنابراین بدون ویتامین K1، میزان استئوکلسین نیز کافی نمی باشد و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و تخریب می گردد.
خواص لوبیا سبز برای تقویت سیستم ایمنی
لوبیاسبز به دلیل غنی بودن از ویتامین C و بتاکاروتن به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند؛ چرا که این مواد مغذی رادیکال های آزاد را از بین می برند. از طرفی ویتامین C، به طور مستقیم موجب تحریک گلبول های سفید برای مبارزه با میکروب ها، عفونت ها و ویروس ها می شود.
خواص لوبیا سبز برای قلب
لوبیاسبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید است. لوبیای سبز منبع غنی از ویتامین A(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C، می باشد. این دو ماده مغذی، آنتی اکسیدان هایی مهم هستند که به کاهش رادیکال های آزاد موجود در بدن کمک می کنند. ویتامین C محلول در آب و بتاکاروتن، محلول در چربی می باشند. این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می نمایند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است به دیواره رگ های خونی بچسبد که نتیجه آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است؛ مصرف مقدار کمی از بتاکاروتن و ویتامین C، از این عوارض جلوگیری می نماید.
لوبیا سبز سرشار از فیبر
لوبیاسبز منبعی غنی برای فیبر خوراکی است. فیبر خوراکی فواید زیادی برای سلامتی دارد. فیبر برای کسانی تجویز میشود که از مشکلات گوارشی رنج میبرند. محتوای فیبر لوبیاسبز به پیشگیری و درمان یبوست، بواسیر، دیورتیکولوز کمک میکند. محتوای فیبر زیاد موجود در لوبیاسبز به کنترل میزان کلسترول و قند در بدن کمک میکند.
خواص لوبیا سبز برای عفونت
تعدادی از ویتامینها مانند نیاسین و تیامین که در لوبیای سبز یافت میشود منبع خوبی برای آن دسته از مواد مغذی است که از بسیاری از عفونتها در بدن پیشگیری میکنند.
خواص لوبیا سبز برای مفاصل
افزایش یک فنجان لوبیاسبز به سالادهای مورد علاقهتان باعث میشود که میزان پتاسیم دریافتیتان به میزان 19 درصد افزایش پیدا کند. واقعیت این است که بین آرتروز دستها و زانوها و میزان کم پتاسیم خون ارتباط زیادی وجود دارد. ویتامین C آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که به جذب آهن کمک میکند و در ساخت کلاژن تأثیر میگذارد. یک فنجان لوبیا سبزی که به غذاهایتان اضافه میکنید باعث میشود 19 درصد از نیاز روزانهتان به ویتامین C تأمین شود اگر بدنتان با کمبود پتاسیم مواجه باشد بیشتر در معرض درد مفاصل قرار میگیرید. اگر به سلامت مفاصلتان علاقمند هستید حتماً لوبیای سبز را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. از این گذشته باید بدانید که پتاسیم نقش موثری در انعقاد خون ایفا میکند.
طبع لوبیا سبز
طبع لوبیاسبز سرد است. لوبیا سبز بسیار کم کالری بوده و چربی کمی دارداما دارای مقادیر بالای فیبر می باشد. لوبیای سبز به عنوان منبع ویتامین های A، C، K، B6 و اسید فولیک و مواد معدنی از جمله کلسیم، سیلیکون، آهن، منگنز، پتاسیم و مس شناخته می شود. لوبیا سبز را می توان به صورت خام در انواع سالاد و یا به صورت پخته در انواع خورش، پلو، کوکو و سوپ ها استفاده کرد.
لوبیا سبز منبع املاح و مواد معدنی
یک فنجان لوبیاسبز (حدود 100 گرم) شامل 31 کالری، 7 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 3 گرم قند، 2 گرم پروتئین و بدون چربی می باشد. لوبیای سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیای سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، 10 درصد اسیدفولیک و 6 درصد آهن می باشد.
لوبیا سبز و یبوست
لوبیاسبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری می کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن سلول های روده را از تخریب توسط رادیکال های آزاد محافظت می کند. فولات موجود در لوبیای سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلول های روده پیش گیری می کند حتی در مواردی که سلول ها به سمت سرطانی شدن پیش رفته اند نیز موثر می باشد. افرادی که در غذای شان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می کنند ریسک ابتلاء به سرطان روده در آن ها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی کنند. همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آن که این سموم بتوانند به سلول های روده آسیبی برسانند آن ها را از بدن بیرون می کند. یکی دیگر از فواید فیبر جلوگیری از یبوست است.
خاصیت ضد التهابی لوبیا سبز
ویتامین های C و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضد التهابی دارند و این خاصیت آن ها، لوبیاسبز را ماده ای مفید برای کاهش بیماری هایی که التهابات نقش موثری در آن ها دارد(مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز)، می سازد. همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است.افزایش یک فنجان لوبیای سبز به سالادهای مورد علاقهتان باعث میشود که میزان پتاسیم دریافتیتان به میزان ۱۹ درصد افزایش پیدا کند. واقعیت این است که بین آرتروز دستها و زانوها و میزان کم پتاسیم خون ارتباط زیادی وجود دارد. اگر بدنتان با کمبود پتاسیم مواجه باشد بیشتر در معرض درد مفاصل قرار میگیرید. اگر به سلامت مفاصلتان علاقمند هستید حتماً لوبیای سبز را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. از این گذشته باید بدانید که پتاسیم نقش موثری در انعقاد خون ایفا میکند.
خواص لوبیا سبز برای کودکان
لوبیاسبز حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی ضروری، پروتئین، فیبر، آهن و اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و به عنوان یکی از حبوبات مفید برای بهبود رشد نوزادان و کودکان محسوب می شود. توجه داشته باشید که لوبیای سبز خام را به نوزادان و کودکان ندهید چون لکتین موجود در آن باعث خونریزی معده می شود.
خواص لوبیا سبز برای بدنسازی
لوبیاسبز یکی از مواد غذایی حاوی مقادیر بالای پروتئین و فیبر و کالری پایین است که متابولیسم بدن را افزایش داده و به روند ساخت عضله در بدنسازان سرعت میبخشد.
ارزش غذایی لوبیا سبز
کالری : 31
پروتئین : 1.8 گرم
فیبر : 3.4 گرم
چربی : 0.1 گرم
کربوهیدرات : 7 گرم
لوبیا سبز در بارداری
لوبیاسبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. نکته قابل توجه در مورد لوبیا سبز این است که مقدار آهن موجود در لوبیای سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که نمی توانند از گوشت استفاده کنند می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیای سبز جبران کنند. در خانم های سنین باروری مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، لوبیای سبز و … منجر به افزایش باروری آن ها می شود. همچنین خانم های حامله باید مقادیر کافی اسیدفولیک استفاده کنند تا نوزاد آن ها به نقایص مختلف سیستم عصبی دچار نشود زیرا کمبود اسید فولیک می تواند منجر به اختلال در تکامل سیستم عصبی جنین شود. لوبیای سبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیای سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است.
لوبیا سبز برای آهن
لوبیاسبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن، حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز می باشد.
خواص لوبیا سبز برای یائسگی
یائسگی، دورهای از زندگی زنان است که با علائم مختلفی همراه است. نتایج یک پژوهش بالینی نشان میدهد خانمهایی که روزانه میزان زیادی منگنز مصرف میکنند کمتر در معرض دل درد قرار میگیرند و خلق و خویشان بهتر است. لوبیاسبز منبع فوقالعادهی منگنز بوده و برای زنان یائسه بسیار مفید است.
خواص لوبیا سبز برای سرطان
مطالعات نشان داده که مقادیر بالای فیبر و کلروفیل موجود در لوبیاسبز برای پیشگیری و درمان سرطان کولون مفید می باشد. مقادیر بالای آنتی اکسیدان های کاروتنوئید موجود در لوبیا سبز باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان دهانه رحم، پروستات و لوسمی می شوند.
خواص لوبیا سبز برای ایدز
HIV یا ویروس نقص ایمنی بدن، یک ویروس غیر قابل تجدید توسط تبادل مایعات بدن است. بر خلاف دیگر ویروس ها، اچ آی وی نمی تواند به طور کامل از بدن خارج شود. اچ آی وی / ایدز خطرات سلامتی زیادی دارد زیرا به سلول های T که به طور معمول بدن را در مقابل عفونت حفظ میکند حمله می کند. برای کاهش این روند، پزشکان اغلب داروهای ضد رتروویروسی را تجویز می کنند، که سعی دارند تا رونویسی معکوس را متوقف کنند تا ویروس بتواند به عنوان سریع به بدن آسیب وارد کند. مطالعات نشان داده اند که مصرف لوبیا سبز به طور قابل توجهی باعث کاهش رونویسی معکوس شده در سلول های HIV می شود، که شایع ترین شکل HIV در سراسر جهان است. این یافته ها نشان می دهد که لوبیای سبز، همراه با درمان ضد رتروویروسی و سایر مواد غذایی مانند اسپیرولین، یک راه حل درمان درازمدت برای بیماران مبتلا به این ویروس ها میباشد.
لوبیا سبز و درمان افسردگی
مصرف مقادیر کافی اسیدفولیک همچنین منجر به کاهش ابتلا به افسردگی می شد. مصرف اسیدفولیک مانع از تجمع ترکیبی تحت عنوان هموسیستئین می شود. تجمع هموسیستئین در بدن مانع از رسیدن خون و مواد غذایی به مغز می شود. همچنین تجمع هموسیستئین در بدن منجر به اختلال در تولید هورمون های سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین می شود. این هورمون ها در تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها نقش کلیدی ایفا می کنند.
خواص لوبیا سبز برای سرطان
لوبیاسبز به طور سخاوتمندانهای حاوی رنگدانهی آنتی اکسیدانی به نام فلاوونوئیدها است. فلاوونوئیدها برای بدن ما بسیار مفیدند ترکیبات فلاوونوئیدی رشد سلولهای سرطانی سینه و رودهها را کاهش میدهد.
خواص لوبیا سبز برای دیابت
تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان نشان داده است که قرار دادن حبوباتی از جمله لوبیاسبز در رژیم غذایی (در هفته سه بار یا بیشتر در هفته)، می تواند خطر ابتلا به دیابت را تا 35 درصد کاهش دهید. این موضوع به دلیل وجود فیبر و کربوهیدرات در این نوع حبوبات است. کنند. سایر روشهای کاهش خطر ابتلا به این بیماری شامل مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین است. لوبیا سبز همچنین دارای گلیسمی پایین است. رژیم های غذایی کم گلیسمی به شدت با کاهش حساسیت به انسولین ارتباط دارند و پاسخ انسولین رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت را تنظیم می کنند. همچنین می توانند در بدن شما به درستی فرآیند انسولین را کنترل کند. مطالعات دیگر نشان داده است مصرف لوبیا سبز بر التهاب مربوط به دیابت تمرکز کرده و در کاهش این التهاب نقش کلیدی ایفا می کند.
خواص لوبیا سبز برای باروری
بین 13 تا 17 درصد از زوجینی که در سن باروری هستند با ناباروری دست و پنجه نرم میکنند. این همان درصد بالایی است که سازمان بهداشت جهانی اخیرا آن را به عنوان یک بیماری اجتماعی شناخته است، به این معنی که این مشکل به دلیل عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی است. شیوه زندگی و تغذیه مناسب به میزان زیادی بر باروری تاثیر می گذارد. لوبیاسبز و سایر حبوبات منابع عالی تغذیه برای افرادی هستند که در معرض خطر ناباروری قرار دارند؛ چرا که لوبیا سبز دارای شاخص گلیسمی پایین است و همچنین حاوی مقادیر قابل توجه فولات و آهن است، که این مواد در زمینه بهبود باروری نقش مهمی ایفا می کنند. فولات موجود در لوبیا سبز نیز خطرات مربوط به نقایص زایمان را کاهش می دهد.
نگهداری و مصرف لوبیا سبز
مدت نگهداری لوبیاسبز در یخچال در صورتی که آن را در کیسه محبوس نکنیم ۳ تا ۴ روز و در فریزر به صورت وکیوم در کیسه فریزر ۱ تا ۶ ماه است. البته انجماد طولانی میتواند تا حدودی از ویتامین C و اسیدفولیک این سبزی بکاهد و طعم و مزه آن را نامطلوب و تند سازد. بهترین روش طبخ لوبیای سبز، بخارپز کردن آن است. لوبیا پلو و کوکو لوبیا از غذاهای معروفی است که میتوان با لوبیا سبز تهیه کرد.
توصیه هایی در مورد لوبیا سبز
– برای خرید لوبیاسبز بهتر است آن دسته از آن ها را انتخاب نماییم که غلاف آن ها سبز باشد و دارای پوستی لطیف و بدون نقطه های قهوه ای بوده و ترد و تازه باشند. – مدت نگهداری لوبیاسبز در یخچال در صورتی که آن را در کیسه محبوس نکنیم ۳ تا ۴ روز و در فریزر به صورت وکیوم ۱ تا ۶ ماه است. البته انجماد طولانی می تواند تا حدودی از ویتامین C و اسیدفولیک این سبزی بکاهد و طعم و مزه آن را نامطلوب و تند سازد.
فواید لوبیا سبز
لوبیاسبز به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوانهایی قوی بسیار مهم است. ویتامین K۱، پروتئین استئوکلسین (پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال میسازد. لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامین A(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C، میباشد. این دو ماده مغذی، آنتیاکسیدانهایی مهم هستند که به کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن کمک میکنند. لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، ویتامین B۱، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا۳ و نیاسین است. منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک میکنند. همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود میباشد باعث کاهش فشار خون میگردد. لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری میکند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن سلولهای روده را از تخریب توسط رادیکالهای آزاد محافظت میکند. فولات موجود در لوبیای سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلولهای روده پیشگیری میکند. لوبیا سبز به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار مؤثر است. لوبیای سبز منبعی سرشار از آهن است و در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تأمین آهن است، همراه با تأمین آهن، حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز میباشد.
موارد منع مصرف لوبیا سبز
لوبیاسبز دارای اگزالات است. زمانی که مقدار اگزالاتها در بدن بالا برود، مشکلاتی را برای بدن ایجاد میکنند. به همین دلیل بهتر است افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و کیسه صفرا، از خوردن این سبزی خودداری کنند. همچنین کسانی که معدههای ضعیف دارند یا بچههای کوچک به علت نفاخ بودن باید آن را کمتر مصرف کنند. پنج تا شش عدد لوبیای سبز اگر نپخته باشند، میتوانند جان کودکان خردسال را به خطر بیندازند. لوبیا سبزهای خام دارای لکتینی به نام “PHA” هستند که میتوانند منجر به خونریزی شدید معده شوند. لکتینها پروتئینهایی هستند که نقش عمده آنها در جانوران تسهیل اتصالات سلول به سلول است. PHA در مقدار بالا، یک ماده سمی محسوب میشود. حرارت دادن لوبیای سبز PHA را از میان میبرد.