کپسول جم فیبروزیل
کپسول جم فیبروزیل ,کپسول جم فیبروزیل 300 برای چیست,کپسول جم فیبروزیل چیست,کپسول جم فیبروزیل 300,کپسول جم فیبروزیل برای چیست,کپسول جم فیبروزیل برای لاغری
توضیحاتی در مورد کپسول جم فیبروزیل
نام لاتین: gemfibrozil نام فارسی: جم فیبروزیل مصرف در حاملگی: C گروه درمانی – دارویی: مشتقات فیبرات – پائین آورنده لیپیدهای سرمی اشکال دارویی: کپسول Cap: 300mg قرص Coated Tab: 450mg فارماکوکینتیک – دینامیک ، مکانسیم اثر: کاهش غلظت تریگلیسرید VLDL پلاسما (با مهار سنتز و افزایش پاکسازی حامل VLDL و آپوپروتئین B ) و افزایش غلظت HDL و نیزکاهش مختصر LDL که البته در بیماران دچار هیپرلیپیدمی IV سبب افزایش LDL میشود. در هیپرلیپیدمی IIb تغییری در غلظت LDL نمیدهد. جذب از GI نیمه عمر ١.۵ ساعت میباشد. شروع اثر دو تا پنج روز دفعکلیوی ( %٧٠ بدون تغییر) و %۶ از راه مدفوع.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول جم فیبروزیل صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
موارد مصرف کپسول جم فیبروزیل
این دارو در درمان زیادی چربی خون و همچنین کاهش خطر بروز بیماری کرونر فقط در بیمارانی که مبتلا به زیادی چربی خون از نوع IIb بوده (بدون علائم یا سابقه بیماری عروق کرونر) و به درمان از طریق کنترل رژیم غذایی، ورزش، کاهش وزن و دارو درمانی به تنهایی پاسخ نداده ودارای سطح پایین کلسترول HDL ، سطح بالای کلسترول LDL و تری گلیسرید هستند مصرف میشود.
مکانیسم اثر کپسول جم فیبروزیل
جمفیبروزیل از غلظت پلاسمایی تری گلیسرید (VLDL) کاسته و غلظت پلاسمایی HDL را افزایش میدهد. اگر چه این دارو ممکن است میزان کلسترول تام و لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL) را اندکی کاهش دهد، ولی مصرف آن در بیماران با تری گلیسرید بالا همراه با زیادی چربی خون نوع IV ، اغلب منجر به افزایش قابل توجه مقدار LDL میشود. این دارو ممکن است باعث مهار لیپولیز محیطی، کاهش برداشت کبدی اسیدهای چرب آزاد و کاهش ساخت گلیسریدهای کبدی، مهار ساخت گلیسریدهای کبدی، مهار ساخت آپولیپوپروتئین B که حامل VLDL است و افزایش کلیرانس و در نتیجه کاهش ساخت VLDL گردد.
فارماکوکینتیک کپسول جم فیبروزیل
این دارو از مجرای گوارش به خوبی جذب میشود. متابولیسم جمفیبروزیل کبدی است. نیمه عمر دارو پس از مصرف مقدار واحد، 5/1 ساعت و پس از مصرف مقادیر متعدد، 3/1 ساعت است. زمان لازم برای رسیدن به اوج غلظت، 2-1 ساعت است. اثر این دارو در کاهش غلظت VLDL پلاسما، پس از 5-2 روز شروع میشود. زمان لازم برای رسیدن به اوج اثر کاهش غلظت VLDL پلاسما 4 هفته است. دفع دارو عمدتاً از کلیه است.
منع مصرف کپسول جم فیبروزیل
این دارو در بیماران مبتلا به سیروز صفراوی اولیه نباید مصرف شود.
عوارض کپسول جم فیبروزیل
اختلالات گوارشی، بثورات جلدی، درماتیت، خارش، کهیر، ضعف جنسی، سردرد، سرگیجه، تاری دید، یرقان انسدادی، آنژیوادم، خیز حنجره، فیبریلاسیون دهلیزی، التهاب لوزالمعده، میاستنی گراو، رابدومیولیز، دردناک شدن اندامهای انتهایی، میالژی همراه با افزایش در کراتینکیناز بامصرف این دارو گزارش شده است.
تداخل دارویی با کپسول جم فیبروزیل
مصرف همزمان داروهای ضد انعقاد خوراکی با جم فیبروزیل ممکن است اثر ضدانعقادی این داروها را به طور قابل توجهی افزایش دهد. مصرف همزمان لوواستاتین باجم فیبروزیل ممکن است با افزایش خطر رابدومیولیز، افزایش توجه در غلظت کرآتین کیناز و وجود میوگلوبین در ادرار که منجر به نارسایی حاد کلیه میشود، همراه باشد.
هشدار در مورد مصرف کپسول جم فیبروزیل
1- این دارو در بیمارن مبتلا به عیب کار کلیه و کبد باید با احتیاط فراوان مصرف شود. 2- تعیین غلظت کلسترول وتریگلیسرید، شمارش کامل سلولهای خون و آزمونهای کار کبد، قبل از شروع درمان درازمدت ضروری است. 3- اگر پس از سه ماه درمان، پاسخ کافی به دست نیاید یا نتایج حاصل از آزمونهای کار کبد، افزایش یا اختلال قابل توجهی را نشان دهند یا در صورت تشخیص سنگهای صفراوی و تشخیص یا حدس ایجاد میوزیت، مصرف جمفیبروزیل باید قطع شود. در این مورد، توصیه میشود به منظور کاهش چربی خون از یک رژیم غذایی مناسب استفاده شود تا وضعیت بیمار تثبیت شود.
توصیه هایی در مورد مصرف کپسول جم فیبروزیل
1- رعایت رژیم غذایی مناسب، بر درمان با دارو ارجحیت دارد. 2- قبل از قطع مصرف دارد، تماس با پزشک ضروری است، زیرا غلظت چربی خون ممکن است به میزان قابل توجهی افزایش یابد. 3- این دارو را نباید کمتر یا بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف نمود. 4- دورده درما با دارو باید کامل شود. 5- در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن، آن نوبت بایدمصرف شود، مگر این که تقریباً زمان نوبت بعدی فرارسیده باشد. در این صورت مقدار مصرف بعدی نباید دو برابر شود. 6- طی درمان با این دارو، مراجعه منظم به پزشک ضروری است.
کپسول جم فیبروزیل و چربی خون
جم فیبروزیل (Gemfibrozil) از داروهای کاهنده چربی مضر خون است که به جلوگیری از بیماری عروقی کرونری در بیمارانی که به درمان با رژیم غذایی پاسخ کافی نمیدهند، مصرف میشود. این دارو همچنین باعث افزایش چربی مفید خون میشود.
کپسول جم فیبروزیل چیست
جم فیبروزیل (Gemfibrozil) از داروهای کاهنده چربی مضر خون است که به جلوگیری از بیماری عروقی کرونری در بیمارانی که به درمان با رژیم غذایی پاسخ کافی نمیدهند، مصرف میشود. توجه داشته باشید که این دارو بالا بودن سطح کلسترول خون را درمان نمیکند، بلکه فقط شرایط را کنترل میکند. از فواید و خواص جم فیبروزیل میتوان به افزایش چربی مفید یا HDLL اشاره نمود. کاهش چربی مضر خون به خودی خود میتواند در کاهش حوادث قلبی و عروقی نظیر سکته قلبی و مغزی و همچنین تنگی عروق کرونری تاثیرگذار باشد. جم فیبروزیل در دو شکل قرص و کپسول در دسترس بوده و را خوبی از دستگاه گوارش جذب میشود.
نکاتی در مورد مصرف کپسول جم فیبروزیل
این دارو در بیماران مبتلا به سیروز صفراوی اولیه نباید مصرف شود. در صورتی که شما از دیگر داروهای کاهنده چربی خون نظیر کلستیرامین و غیره مصرف میکنید بهتر است جم فیبروزیل را حداقل با فاصله یک ساعت از آنها مصرف نمایید. درمان باید با مراقبتهای پزشکی همراه باشد. دارو را طبق دستور مصرف کنید و رژیم غذایی را رعایت نمایید. در صورت بروز درد عضلانی یا تیرگی ادرار موراد را به اطلاع پزشک برسانید. این دارو در بیمارن مبتلا به عیب کار کلیه و کبد باید با احتیاط فراوان مصرف شود. دوره درمان با دارو باید کامل شود. در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود، مگر این که تقریباً زمان نوبت بعدی فرارسیده باشد. در این صورت مقدار مصرف بعدی نباید دو برابر شود. طی درمان با این دارو مرتب به پزشک مراجعه کنید. پیش از هرگونه جراحی و نیز کارهای دندانپزشکی سایر پزشکان را در ارتباط با مصرف این دارو مطلع سازید. در صورت حاملگی و شیردهی قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید. گیجی، کاهش سطح هوشیاری، غش کردن و تجربه ناراحتی قلبی از علایمی است که حتما با مشاهده آنها باید به اورژانس مراجعه نمایید. مصرف این دارو در کودکان زیر 2 سال توصیه نمیشود.
مشخصات کپسول جم فیبروزیل
جم فیبروزیل (به انگلیسی: Gemfibrozil) رده درمانی: داروهای کاهنده چربی خون اشکال دارویی: قرص
مقدار مصرف کپسول جم فیبروزیل
مقدار مصرف هر دارو را پزشک تعیین میکند. مقدار مصرف معمولی این دارو به شرح زیر است: بزرگسالان:600 میلیگرم (2 عدد کپسول) دو بار در روز،30 دقیقه قبل از صبحانه و شام. کودکان: مقدار مصرف این دارو برای کودکان تعیین نشده است.
شرایط نگهداری کپسول جم فیبروزیل
دارو را دور از نور و رطوبت ، در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد درون جعبه دربسته نگهداری نمایید. دور از دسترس کودکان قرار داده شود. از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری کنید.
چربی خون چیست
به بالا رفتن کلسترول یا تریگلیسرید در خون که در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی افزایش مییابد، بیماری چربی خون گفته میشود. لازم به ذکر است که کلسترول یک نوع چربی است که در همه سلولهای بدن شما یافت میشود. کلسترول در خون حل نمیشود و توسط لیپوپروتئینها وارد سلول و از آن خارج میگردد. لیپوپروتئین ترکیبی از پروتئین و چربی است و چربی را در خون حمل میکند. وجود کلسترول در کبد، نخاع و مغز ضروری است.علائم چربی خون چیست؟ خواب رفتن پاها و احساس حالت گز گز در پاها (چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خوابرفتگی پا میشود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ میشود و فرد را بیدار میکند.) سرگیجگی و تعریق زیاد احساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن خواب آلودگی سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا که معمولاً در شب تشدید میشود دردهای نسبتاً مقاوم به درمان در ناحیه ساق و کف پا و گاهی هم در سایر نواحی بدن سردردهایی که معمولاً به صورت سنگینی سر خودنمایی میکند. خشکی و یا تلخی دهان سرگیجه و گاهی وزوز گوش سردرد، سرگیجه، سنگینی، خواب آلودگی، طپش قلب و علایمی از این دست، پس از مصرف غذاهای چرب؛ و تسکین این علایم با مصرف موادی مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه ورم و پف کردن صورت علائم ذکر شده در بالا ناشی از سنگین و غلیظ شدن خون در اثر افزایش چربی خون است که باعث کندی حرکت خون در عروق میشود و لذا باعث اختلال خونرسانی و کمبود نسبی اکسیژن در بافتها خواهد شد و دیگری افزایش حرارت بدن در اثر افزایش صفرا است.۱- علل تغذیه ای: کمبود مصرف غذاهای حاوی فیبر (میوه و سبزی). افزایش مصرف غذاهای چرب و به ویژه غذاهای آماده. افزایش سهم استفاده از «سرخ کردن» به عنوان یک روش طبخ به جای سایر روشهای پخت و پز. افزایش مصرف خوراکیهایی مانند برنج، ماکارونی، تخم مرغ، آجیلهای بوداده، انواع نوشابهها، سسهای چرب و… که اثر منفی بر کارکرد صحیح کبد دارند. استفاده از روغن های ناسالم (جامد و مایع) به جای روغنهای سالم (دنبه، حیوانی، زیتون و …). ۲- علل روحی و روانی: باید توجه داشت که هر استرسی میتواند باعث افزایش چربی خون شود؛ اصطلاح «چربی خون عصبی» که در بین مردم زیاد شنیده میشود، حکایت این نوع از افزایش چربی خون است. بیخوابی نیز میتواند اثر مشابهی داشته باشد. ۳- کم بودن فعالیت بدنی ۴- یبوست ۵- ضعف تدریجی کبد به عنوان تنظیم کننده اصلی چربی خون در طول زندگی بر اثر عادات غلط تغذیهای و روشهای ناصحیح زندگی عوارض چربی خون چیست؟ افزایش چربی خون همراه با بیماریهایی مانند کم کاری تیروئید، بعضی از بیماریهای کبدی و کلیوی، بیماریهای قند (دیابت)، نارسایی مزمن کلیه، چاقی، بعضی از عفونتها، اعتیاد به الکل، ایدز و… دیده میشود. افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگها، تنگی آنها را به دنبال دارد و به همین دلیل باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق میشود.
تشخیص چربی خون
برای تشخیص بالا بودن چربی خون، اندازه گیری دو نوع چربی خون یعنی کلسترول وتری گلیسیرید انجام میشود. دراین میان معمولا افزایش کلسترول به عنوان عامل بیماریزای جدیدتری مطرح میشود. برای اندازهگیری دقیق چربیهای خون باید 9 تا 12 ساعت پیش از خون گرفتن چیزی به جز آب نخورید و ننوشید. میزان کلسترول و تریگلیسرید خون معمولا به میلیگرم کلسترول در دسیلیتر در خون اندازهگیری میشود.انواع اصلی چربی های موجود درخون چیست؟LDL: LDL یا کلسترول بد، ذرات کلسترول را در طول بدن شما منتقل میکند. LDL ساخته شده با اتصال به دیواره رگها، آنها را سخت و تنگ میسازد. VLDL: این چربی دارای بالاترین میزان تری گلیسرید است. تری گلیسرید نوعی چربی موجود در خون است. VLDL نیز همچون LDL ذرات کلسترولی را بزرگتر ساخته و منجر به تنگ و باریک شدن رگهای خونی میشود. اگر شما تحت درمان کلسترول بالای خون هستید ولی همچنان دارای VLDL بالا هستید، به درمان اضافهتری جهت کاستن آن نیاز خواهید داشت چراکه VLDL حاوی مقادیر زیادی تری گلیسرید است. HDL: HDL یا کلسترول خوب، کلسترول اضافی را برداشته و به کبد بر میگرداند.چگونه میتوان HDL یا کلسترول خوب را در بدن افزایش داد؟ دویدن: با ورزش کردن در هفته 1200 کالری بسوزانید کاهش وزن: با کاهش هر نیم کیلوگرم وزن بدن (چربی اضافی)، مقدارHDL یک درصد افزایش مییابد. ورزش کردن قبل از خوردن غذای پر چرب: انجام ورزش منظم قبل از خوردن وعدههای غذایی پر چرب، بطور قابل ملاحظهایHDL را افزایش میدهد. نکشیدن سیگار: با ترک سیگار فقط به مدت یک هفته، 7 واحد مقدار HDL افزایش مییابد. پرهیز از مصرف زیاد شکر، آرد، سیب زمینی و برنج سفید. غذاهایی که قند خون را افزایش میدهند، باعث کاهش HDL خون میشوند. با افزایش مقدارHDL، احتمال ابتلا به حملات قلبی کم میشود.